חוות דעת שיקומית

במטרה לקבל התאמות או פיצויים כספיים, בעקבות תאונה או רשלנות רפואית, על המטופלים להציג חוות דעת שיקומית בפני גורמים שונים. בשונה מחוות דעת רפואית כללית, בסוג חוות דעת זו, הרופא ישים דגש על ההליכים השיקומיים של המטופל לעבור על מנת שיוכל לחיות חיים עצמאיים ככל הניתן, מהם אביזרי העזר השיקומיים שלהם הוא יזדקק ומהן העלויות הצפויות. אז, מי מוסמך לתת חוות דעת שיקומית? מה היא מכילה? ומי הם הגורמים אליהם צריך לפנות? ד"ר אבו עמשה עם התשובות.

חוות דעת שיקומית

מי מוסמך לתת חוות דעת שיקומית?

הסמכות לתת חוות דעת שיקומית ניתנת אך ורק לרופא מומחה בתחום השיקום. על מנת שחוות הדעת של הרופא תהיה קבילה בבית המשפט או אל מול הגורמים השונים, עליו להיות בעל התמחות וניסיון קליני ברפואת שיקום.

מה מכילה חוות הדעת?

חוות דעת תקינה תכלול כמה היבטים:

  • סיפור המקרה, תיאור האירועים שהובילו את המטופל למצבו הנוכחי.
  • ממצאי הבדיקות הגופניות שנעשו למטופל. גם אם המטופל עבר בדיקות אצל גורם רפואי אחר, על כותב חוות הדעת לבדוק את המטופל בעצמו ולכתוב את דעתו הניטרלית. לצד בדיקות נוירולוגיות ואורתופדיות, הרופא יבחן את היכולות התפקודיות של המטופל, האם הוא מסוגל להתנייד באופן עצמאי, אילו פעולות הוא מתקשה לבצע ועוד.
  • פירוט ההשלכות של מצבו הרפואי של המטופל: מהן המגבלות איתן הוא עתיד להתמודד, מהי חומרת הפגיעה בתפקוד והאם הפגיעה תפגע בכושר ההשתכרות שלו.
  • פירוט הכלים וההתאמות הנדרשות למטופל: מהם מכשירי השיקום והניידות להם הוא זקוק על מנת להתקיים באופן מיטבי, המלצה על טיפולים מיוחדים כמו פיזיותרפיה או הידרותרפיה, המלצה על רכישת מכשור עזר לבית או לרכב והמלצה על טיפולים עתידיים.

למי יש להגיש את חוות הדעת ?

על מנת למצא את מלוא הזכויות המגיעות למטופל, יש להגיש את חוות הדעת לביטוח הלאומי, הגוף שיקבע את אחוזי הנכות או את גובה הפיצוי שהמטופל יקבל. בנוסף, יש להגיש את חוות הדעת גם למס הכנסה, על מנת שניתן יהיה לתבוע מהם תביעת נכות, ובמקרים מסוימים גם לקבל הנחות ופטורים בתשלומי המס.
חוות דעת שיקומית היא כלי חשוב מאין כמוהו, שמסייע למטופלים רבים לקבל את הכלים וההתאמות להם הם זקוקים. במידה וגם אתם או היקרים לכם זקוקים לחוות דעת מסוג זה, ד"ר אבו עמשה ישמח לעמוד לרשותכם.

תוכן עניינים

לקביעת תור, השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם: