לשיקום הנוירולוגי יגיעו אנשים עם פגיעה במערכת העצבים שגרמה לליקוי, אך לרשותם פוטנציאל להחלמה, ריפוי ושיפור תפקודי. מי שעברו למשל שבץ מוחי, פגיעות בחוט השדרה או סובלים ממחלות נוירולוגיות אחרות . יכולים להיות מתאימים לשיקום רפואי נוירולוגי. השיקום הנוירולוגי מתאפיין בהיותו שיקום ארוך וגם בעבודה עם אנשי מקצוע רבים ומגוונים ממקצועות הבריאות.
השיקום הנוירולוגי יכלול פעמים רבות: פיזיותרפיה, ריפוי בדיבור, ריפוי בעיסוק. מסגרת השיקום המתאימה תקבע בהתאם למצבו של הנפגע (שיקום באשפוז מלא, שיקום באשפוז יום או שיקום ביתי).
מטרת השיקום היא לשפר יכולות תפקודיות ולקדם עצמאותו של המטופל.
אנשים שעוברים שיקום נוירולוגי יידרשו פעמים רבות לחוות דעת רפואית לבית המשפט, על מנת לקבל את הפיצוי הכספי לו הם זכאים.
לאחר ניתוח, פציעה או מחלה נדרשת התמודדות חדשה עם מצב גופני ומוגבלות. השיקום האורתופדי מכוון לקידום תפקוד ועצמאות.
גם לאחרש כבר נכנסים לתהליך שיקום במסגרת בית החולים, אשפוז יום או במסגרת שיקום ביתי, נדרשת לעיתים חו"ד שנייה מרופא שיקום בעל ניסיון. רופא שיקום בעל ניסיון יבוא לסקור את מצב המטופל ולהבין כיצד ניתן לקדם את תהליך שיקומו ולשפר את איכות חייו.
השיקום האורתופדי יידרש במקרים מסוימים שימוש במתקנים מיוחדים ובטכנולוגיות ייחודיות.
שיקום לילדים ונוער הינו תחום שיקום ייחודי. שיקום ילדים דורש צוות רב-מקצועי של מומחים מתחום הרפואי ומקצועות הבריאות אשר ביכולתו לתת מענה לצרכי ילדים משתקמים, בין היתר, הצורך להתייחס לשיקומם בשלבי גדילה והתפתחות שונים על ציר הזמן.
שיקום ילדים דורש מעטפת כוללת של טיפול רגשי, חברתי ורפואי. היכולת של הילד המטופל למצות את הפוטנציאל השיקומי תלויה בין השאר במשאבים השיקומיים העומדים לרשותו. שיקום הילד כולל פעמים רבות לא רק אותו אלא כולל גם את משפחתו וסביבתו.